Legendaarinen Motörhead

Motörhead saapui Iso-Britannian rockareenalle rytinällä vuonna 1975 perustajinaan basisti Ian ”Lemmy” Kilmister, kitaristi Larry Wallis ja rumpali Lucas Fox. Tästä kokoonpanosta Lemmy oli mukana loppuun asti, 40 vuoden ajan, ja toimi itsestään selvästi yhtyeen keulakuvana.

Motörhead oli bändi, joka yhdisti musiikissaan heavy metallia ja punk rockia. Tämä loi uuden soundin, joka auttoi elvyttämään kuihtuvan heavy metal -skenen, ja inspiroi metallimusiikin uusien lajien, speed metallin ja thrash metallin, syntyä. Bändi itse ei välittänyt luokitteluista, ja Lemmyn tiedetään sanoneen, että he soittavat yksinkertaisesti vain rock ’n rollia. Motörheadilla on kuitenkin valtavasti faneja sekä metallin että punkin puolella.

Motörhead oli tuottelias bändi; se julkaisi yhteensä 22 studioalbumia, 10 live-levyä, 12 kokoelmalevyä ja viisi EP:tä. Lemmy teki biisejä itse, mutta vuosina 1976–1982 Motörheadin klassikkokokoonpano teki biisit yhdessä. Kokoonpanoon kuuluivat Lemmy Kilmister bassossa, ”Fast” Eddie Clarke kitarassa ja Phil ”Philthy Animal” Taylor rummuissa. Heidän luomuksiaan ovat sellaiset hittibiisit, kuten Bomber, Iron Fist ja Overkill. Motörheadin biisien aiheet liikkuvat hyvän ja pahan välisessä taistelussa, vallan väärinkäytössä, sodassa sekä uhkapelaamisessa, kuten kappaleessa Ace of Spades.

Motörhead on inspiroinut oheistuotteiden valmistusta jo vuosikausien ajan. Tästä esimerkkinä pelivalmistaja NetEntin bändille luoma nimikkopeli, joka kuuluu pelinkehittäjän Rock-trilogiaan. Muita bändislotteja kolmikossa ovat Guns N’ Roses ja Jimi Hendrix. Videoslotti alkaa introlla, jossa Motörhead soittaa lavalla Ace of Spadesia. Itse peli koostuu viidestä kelasta, mutta riveiltään se on ainutlaatuinen. Kahdella ensimmäisellä kelalla on kolme riviä, kahdella keskimmäisellä neljä riviä ja viimeisellä kelalla viisi riviä. Pelissä on 70 voittolinjaa, ja visuaaliselta ilmeeltään se on teemaan sopivasti tummanpuhuva. Kolikkopelin taustalla soivat yhtyeen hittikappaleet, mutta ne saa vaimennettua halutessaan. Slotissa on kolme bonusominaisuutta ja panostaa voi välillä 0,20 – 200 euroa.

Motörhead hajosi joulukuussa 2015, kun Lemmy kuoli eturauhassyöpään vain muutama päivä diagnoosista. Bändi oli kiertänyt Eurooppa marras-joulukuussa 40-vuotisjuhlakiertueellaan. Bändin jäljelle jääneet jäsenet, rumpali Mikkey Dee ja kitaristi Phil Campbell, kokivat, että ilman Lemmyä ei ole Motörheadiäkään, eivätkä halunneet jatkaa bändin toimintaa.